KLASSIEK MODERN RIJTJESHUIS N16, SHANGHAI 180 М²

De woonkamer kreeg een complete make-over. Het tweeluik schilderij breekt de lange muur, en verbindt de eethoek en met de zithoek. Het schilderij is geschilderd door een Chinese kunstenaar op basis van mijn ideeën en sketches. Het symboliseert een alternatief perspectief van twee beroemde wijken in Shanghai: 'The Bund' and 'Lujiazui'. Zo is de eetkamer 'The Bund' – in de 19-de eeuw was het Engelse wijk. De woonkamer is 'Lujiazui' – een moderne wijk met wolkenkrabbers aan de andere kant van de Huangpu rivier. Om de natuur naar binnen te brengen, gebruik ik de tinten groen, bruin, neutraal grijs en wit. Felle blauwe en fuchsia kleuren zijn als accenten gebruikt.

Het meubilair. De huiseigenaar vertelde me dat ik de bestaande banken en stoelen kon weggooien. In elk project waar het mogelijk is om iets te recyclen en opnieuw te gebruiken, zal ik dit doen. De banken en de fauteuil met poef, evenals de stoelen zijn opnieuw gestoffeerd. De grote kast in de woonkamer werd opnieuw gespoten en de oude maar aantrekkelijke houten stoelen op het terras werden opnieuw geverfd, waardoor ze een chique moderne look van verbrand hout kregen. De grote slaapkamer met openslaande deuren met een prachtig uitzicht op het park kreeg een zachtere uitstraling in witte tinten en werd onweerstaanbaar charmant. Aan beide kanten van het bed staan de foto's en "For Him" en "For Her".

De tuin is helemaal opnieuw ontworpen. De hoge dominante muur met elektrische draden was “weggewerkt” en verbonden met het achterliggende prachtige park. De houten plantenrekken, die opgestapeld waren in de tuin klaar om te worden weggegooid, werden geschuurd, opnieuw geverfd en hergebruikt.